Over Ovidium

 

Als u op zoek bent naar een bedrijf met de nodige kwalificaties bent u aan het juiste adres.

De zaakvoerder van Ovidium – ing. Gert Brys – is sinds oktober 2016 een gecertificeerde klasse 1 drone piloot in België. En sinds januari 2021 is Ovidium een drone exploitant gecerifieerd volgens de Europese regelgeving in al de 3 de open subcategorieën (A1,A2,A3). Sinds juli 2018 mag hij zich ook drone onderhouds- en bouwtechnicus noemen. Hij is daarnaast lid van de Belgische drone federatie, van de vereniging voor modelluchtvaartsport VML en van de modelvliegclub Tornado.

Als kers op de taart heeft hij in 2020 zijn opleiding Video Content Creator met succes voltooid.

Hier mijn vermeldingen bij:

  • EUKA:  EUKA brengt als Innovatief Bedrijfsnetwerk ondernemers, beleidsmakers en onderzoekers bij elkaar. Hier vatten ze in een begrijpelijk taal de huidige drone wetgeving samen.
  • LinkedIn: het grootste professionele netwerk ter wereld met meer dan 546 miljoen leden uit meer dan 200 landen en gebieden.

Door wetenschap overwin je de duisternis

Scientia Vincere tenebras (Motto van de Vrije Universiteit Brussel)

Ovidium heeft met succes in 2017-2018 een innovatieve opleiding in België gevolgd bij Syntra:  “Drones bouwen en onderhouden”.  TV Limburg was erbij de eerste dag.

De voor het eindwerk gebouwde drone is er één voor inspectie- doeleinden. Hij heeft een Sky-Hero Spyder X8-1000 frame met voor redundantie 8 Avizar MC4014 330kv brushless  pancake motoren, brushless opto 40A regelaars en een pixhawk PX4 flight controller, dewelke redundant is gevoed.  De hoofdbatterij is een 6S lipo 22000 mAh 25C/50C.  De carbon propellers zijn 16×5,5.

Bij een stuwkracht/gewicht factor van 2,5 is de maximum toegelaten massa 7 kg. De drone kan hiermee 20 minuten vliegen met een snelheid van 8 knopen. Een mavlink verbinding zorgt dat telemetrie data netjes toekomt op het Missionplanner grondstation. Een externe GNSS tracker houdt de drone locatie bij en een lidar sensor houdt het toestel netjes op de juiste hoogte . Een kwalitatieve Futaba 16SZ zender met R7008SB ontvanger maken het plaatje kompleet. 


Algemene Voorwaarden Website Disclaimer + privacybeleid

© Copyright Ovidium. Alle rechten voorbehouden.